Friday, June 25, 2010

06-06-2010 Ride to Phuket, Thailand

06/06 - 09/06/2010
Destination - Phuket, Thailand
Rider - Akihiro, Pyan, Buraq, Lanz, Ajoy, Muzz, RJ, Padil, Taking Soul, Kim, Halim & Cik Din

Hari 1

setelah lama mengimpikan ride yg mencabar, setelah segala perancangan selama 2 bulan, akhirnyer terlaksana lah ride ke Phuket, Thailand bersama geng2 Gagak Siam Bikers.
RV cam biasa kat Shell Jalan Duta.. gerak pkl 3am

kat Gurun buat insurance moto nak masuk Thai...

12pm-kami dah sampai kat Krabi.. berenti rehat & lunch..

3pm - kat Phangnga.. time ni dah mula terasa mengantuk dah wei...

dek kerana leka, aku tersesat da.. salah masuk simpang daaa kat Phuket.. nasib baik bro Pyan dpt kejar aku.. hehehe.. jgn mare haa!!

nampak signboard tu... gua kat Phuket ooooo....

pening cari hotel tak jumpa.. hehe.. sib baik jumpa kaunter pertanyaan..

5.00 pm - akhirnyer sampai lah dihotel kami menumpang teduh "Baramee Resortel".. 50 meter je dr laut.. ngeri plak nak duk dekat sgt kat laut ni.. takut 'Tsunami' oooo..


Hari 2


ni dah hari kedua la.. sbb sampai ptg smlm, terus pengsan tido mati.. penat giler berbelas jam ride non-stop, 1st time la katakan.. kami kan budak br belajar.. jom jalan2..

sewa scooter udah.. RM15 sehari.. dah mcm bapak gajah duk atas rusa dah ha...

bro halim ngan bro padil.. jom racing... hehe



deretan moto utk disewa kat Patong Beach.. tp lg besar moto lg mahal la cost sewanyer..

hehehe!!! skodeng yerk!!


time ni masih awal pagi.. so tak ramai lg org turun ke laut...

Boxing Thai - Tomoi nyer port.. sekali masuk RM250 kalau ade game la..

rider paling sexy kat Phuket ni.....

buffalo soldier!!! no women no cry!!! rasta bebeh....

shopping jgn tak shopping!!

lagi tak penat, jom pusing lagi.. jln puas2..

dah senja dah time ni.. sehari suntuk bejalan.. jom caboot.. mlm ni mau layan live band wei..

 
best giler live band sini.. sporting la gitaris ni.. dr awal sampai habih duk layan kami jer.. haha


Hari 3..

hari ke 3 - hensem tak abg koboi nih.. hehe.. sluar billabong tu, beli smlm.. br la ade style tourist.. ceh!

masa nak pi breakfast, terserempak ngan brade Sir ni... kami kenal dia dr FERNO.. tak sangka berjumpa kat sini.. ni lg tegar, ride 2 beranak jer.. fuh tegar sungguh...

aksi merempit di Phuket.... hehehe

terjumpa plak ER6 thailand.. exhaust bikin under tail tuh... smart giler..
sexy ker?... patung tu yg sexy.. bukan kami... haha

tak main pun.. tgk jer.. mahal sgt la...

lepak jap layan go-kart nih....
hanya mampu melawat je lah.. nak layan.. lenkali je lah... jom sambung merantau lg..

nampak tak laut tu.... camner la rupa time 'tsunami' dulu kan... ngeri ler..

ini lah gaya 'Taking Soul'... rider tegar la sangat... haha

nasib baik tak hanyut... mandi kat swimming pool hotel jer lah...
mcm org kayo lah sumer... udah jom siap, serbu Bangla Road plak...

ini la Bangla Road... pergh!! kuat sungguh dugaan kat sini...ramai giler org.. dah mcm pasar mlm..
Rock City? Metallica? jom kasi usha....
gembak giler live band sini... rock steady!!

HARI 4

dah nak balik.. kejap je masa berlalu..
sayonara Phuket !!!

lg gambiran byk kat sini....


Ride To Phuket 2010 Gallery




Day 1 & 2 Activity..





Day 3 & 4 Activity..