Tuesday, May 4, 2010

01-05-2010 Ride Labour Day to Betong, Thailand

01-05-2010
Destination - Betong, Thailand
Rider - Akihiro, Zam, Padil LY & Adik Taking Soul..

Sempena labour day ni, kami berempat sepakat nak ride ke seberang lagi sambil releasekan tension bekerja hari2 tu kan.. Lg pun ni la 1st time nak ride ngan geng Taking Soul Brothers....

RV kat Shell Jalan Duta, 5am... sejuk giler tu...... ade yg kebas time ride nanti ni... hehe

motoku yg hensem mcm tuannyer.. huhu..

moto bro Pyan yg bakal diriding oleh bro Zam.... owner pi umrah da...

moto Adik LY dr Taking Soul Bikers... nama dasyat giler tuh... dia sorang je ahli club tu pun.. privacy konon.. porah ler...

moto bro Fadil.. dr Loke Yew Bikers... (kami tak laju tapi kami sampai dulu..... ) wah! wah! wah!

ni kat Dataran Lawin... moto kasi minum dulu la... separuh jalan je lg nih.. sejuk siot lalu kg pagi2 ni.. nyaman & damai jer rasenyer....

helmet br aku nih.. wayne rainey edition.. jgn jeles yerk...

lepas penat lelah meleper, akhirnyer sampai lah kami di Pengkalan Hulu.. Betong tu dlm 10minit je lg dah sampai..
bro Zam yg takleh tgk helmet kotor sikit.. tak penat2 mengelap helmet Arai yg cun tu..


sekali sampai border Thailand, punya lah ramai org beratur.. masyarakat... ape kejadah semua manusia ni dtg ke Betong time nih... giler ke mau beratur panjang2.. ape lg....

ape lg.. kami cr budak siam runner kat imigresen tu, hulur sorang RM10, dia settlekan semua... settle masalah.. tak kuasa nak beratur lama tgh2 panas tu... hitam la kulit kami yg gebu ni.. hehe..

sampai hotel awal sgt, customer pun tak check out lg... so kene tunggu la kejap.. huhu!!

kasut basah yer bang? hehe.. hujan daa kat Ipoh awal pg td, nasib baik tak lebat sgt..

activity 1st lepas check in ape lagi.. mencekik time lah... licin tanpa sebarang kesan degil... lepas ni nak buat ape.. shopping bj anak bini ler.. tak beli kang, merajuk plak org umah.. hehe

model Tuk-Tuk???





jalan2 pusing tgk tempat org....




moto2 dr geng Singaporean... tak laju pun dorang bwk moto.. kapcai pun bleh potong senang2.. huhu




dah penat bejalan.. pi massage kaki la plak... sakit ker geli bang???







bro t-shirt putih tu kwn aku.. dia sampai sana ngan 135LC nyer dgn sorang lg kwn dia.. kami nak balik dia br sampai.. so next time kita ride sama2 yerk...


sayonara pengkalan hulu..... next time kami dtg lg...




kami sampai KL dlm pkl 10lbh... sepanjang jalan jammed teruk... semua org cuti balik kg kot.. best!!!