Wednesday, October 27, 2010

1 week to Ride Koh Samui, Thailand

27-10-2010 dalam masa setahun jer , Betong sudah, Hatyai sudah, Krabi sudah, Phuket pun sudah.. tup tap tup tap!! tinggal 7 hari je lagi nak ride ke Koh Samui, Thailand.. setakat ni dah 10 LY Rider yg dah 100% confirm join ride ni (Wan ER6, Haj Jil ER6, Zam ER6, Adik Africa Twin, Padil TDM, Zarul KLE, Awe BMW, Ajoy Z1000, RJ Z1000 & Bojan CBR) tak sabar nak ride dah ni.. harap ride kali ni takde insiden yg tak diingini berlaku sepanjang pergi dan balik nanti.


ride sejauh 885km kali ni kira 2nd ride terjauh aku setakat ni selepas Phuket bln Jun aritu... kira puas gak la baru main moto setahun jagung dah jauh gak aku bejalan.. tak mcm sesetengah org yg mampu beli moto ratusan ribu tp duk la parking kat umah buat hiasan.. hahaha.. next year kalau boleh wa nak tawan Kanchanaburi, Mae Hong Son ngan Chiang Rai plak.. kalau ade rezki ler...

Tuesday, October 12, 2010

10-10-10 MotoGP Sepang

mmg best motogp tahun ni, rugi sape yg tak pegi.. tp ade gak kisah yg tak sedap didengar berlaku pd group konvoi kami.. panjang citernyer, bila ade masa free skit nanti akan wa kasi story & uploadkan lg gambiran2 nyer..



















Sham Ducati 748 mengganas.. hehe

LY Bikers in action... cayalah...

video

Monday, October 11, 2010

09-10-2010 Ride Mee Kari Ulu Bernam

09-10-2010 Ride LY Bikers @ Ulu Bernam

Ride mingguan LY Bikers kali ni disertai ramai bikers2 dr pelbagai jenis jentera.. Dek krn ramai sgt yg join maka tercetus lah persaingan sengit dlm saingan geng underbone.. hehe.. tak serik2 mau lacing la dorang ni. so ade lah adegan motor 'jahanam' separuh jalan... time pegi 125ZR barai, time balik plak 135LC power plak terbarai.. ingatkan power sgt la... huhu

antara superbike yg join ride 'dinner' kali ni.. kapcai dah gerak dulu, tak sempat mau snap gambar dorang..

kami ditegur Yus Raja Lawak masa RV kat Shell Jln Duta.. dia pesan "jangan bawak moto bila mabuk mcm Naxxx, nanti tertonggeng plak.. hehe" dia bergurau je kot..

125ZR yg terbarai kat RnR Rawang.. pasal ni la semua geng underbone lewat sampai.. apa la.. beli LC je lps ni..

geng moto besor yg sampai dulu.. geng underbone dah kene potong la td.. hehe

mmg marbeles la mee kari kat sini.. sedap giler seh..

bro Man, Padil & Panjang yg dah kekenyangan...

geng underbone yg lewat sampai br nak suppedek.. jgn mkn bebanyak, sat lg nak racing..

otai @ orang lama turun lepaskan gian... hehe

haha!! rider yg menduduki tmpt terakhir 1st round dlm saingan LC135 hari ni.. hehe!!

kembar tak seiras... mcm berjanji plak otai Hatyai ni yerk....

Saturday, October 2, 2010

02-10-2010 - Ride Sup Gear Box

02-10-2010 Ride LY Bikers @ Bukit Mahkota

buat pertama kalinyer aku join xtvt mingguan geng LY Bikers... riding di mlm sabtu.. hehehe.. riding yg penuh dgn aksi beracing sepanjang jalan.. laju2 moto dorang ni... hehe.. yg slow pun ade gak.. huhu..
RV @ Shell Jalan Duta... 12mlm.. lewat psl ramai yg br pulang dr open house pak tam misai la... hehe

sampai dah kat kedai ni.. ape nama ntah aku pun lupa.. lawanyer helmet br aku tu.. huhu

mase kami sampai dorang tgh kemas nak tutup kedai tp tak jd sbb regular customer sudah sampei la.. hehe..
deretan jentera yg tak reti nak slow masa kat highway td... mcm pelesit... kalau ade road block td, abih sumer kene sumbat sampai penuh lokap.. hehehe

makan time... bukan main selera yer... penat beracing la katakan..

Friday, October 1, 2010

25-09-2010 Dulu Dani Pedrosa.. Kini Nicky Hayden


25-09-2010 - lepas jual helmet Arai RX7-RR5 Pedrosa edition aku kpd kwn aku bro Zam yg br kuar ER6 orange nyer, hari ni aku sudah sambar helmet br la kat Mecinda... Arai RX7-RR5 Nicky Hayden Edition.. garang giler... br la hensem lg bergaya... huhu!!

br la matching ngan gloves aku.. makin hensem la bila riding nanti... hehe

fuh!!! tanduk black devil tu... br garang seh....

mintak2 dpt jumpa Nicky Hayden masa motogp nanti, aku nak mintak dia sign kat helmet aku nih... hehe..
nak tau lbh lanjut tgk kat sini... Arai the best...
Arai RX7-RR5 Fullface Helmet
Arai RX7-RR5 Hayden GP

Chow!!