Monday, July 26, 2010

24-07-2010 Ride Ikan Bakar Melaka

24-Jul-2010
Destination - Umbai, Melaka
Rider -  Akihiro, Buraq, Syah99, Halim, Anep, Lanz, Harry


Ride kali disertai 7 rider.. wasukaracing, optimus, anep, jack, harrythai, gundorowo & syah99.. Tayargolek jam 6ptg dari Shell Sg Besi dan sampai di Umbai jam 8.30mlm..



RV @ Toll Sg Besi - 6pm

ade group lain pun nak ke Umbai jugak, alamak beracing la kiter nanti yerk... hehe

lepak sat kat RnR Ayer Keroh sambil menunggu 2 rider dibelakang.. moto tak laju kot dorang tu...

tiba di toll Ayer Keroh dlm pkl 7.15, masih menantikan 2 rider yg gerak berasingan dgn kami td.. ontah kemano lah dia pegi, terhegeh-hegeh... hehehe



sekali sampai 1 group moto yg maha dasyat je semuanyer... dlm 15 biji.. rupanya rombongan Cik Maznah Zulkifli da.. depa pun nak pegi Anjung Batu kat Umbai nun.. memandangkan kami sehala, dia ajak join sekali tp majoriti kami segan lagi pemalu... lg pun 2 kwn kami tu tak sampai lg.. ape ke slow sgt dorang bwk moto nih...... hehehe.. so kami tak dpt la nak join dorang, lgpun dah dpt jumpa & salam cik Maznah yg comel tu pun dah ok dah.. huhuhu!!

akhirnyer tiba lah kwn kami tu, so sambung jln ke Umbai.. perut dah keroncong gilerrr ni....

lauk pun dah sampai.... ape lagi... mencekik la.... bape lama tahan kebulur nih....

bepeluh-peluh si anep melahap mknan tu.. dah tinggal tulang jer tu der......


KEKENYANGAN!!!!!! Bbbrrruuupppp!!! hehehhee

last check point kat RnR Seremban, sblm kami bersurai @ 12am.... best ride santai kali ni tanpa sebarang aksi membahayakan kesihatan dr semua rider2..... baguslah semua dah insaf....





*ihsan gambar - Jack & Syah99.. (aku rembat dr facebook dorang.. huhu)