Thursday, August 12, 2010

07-08-2010 Ride Betong, Thailand


07-08-2010
Destination - Betong, Thailand
Rider - Akihiro, Hj Pyan, Zam, Fizan, LanMisai, ZulBoboy, Ajax, Gajelo, Norul & Adik Taking Soul..

Ride kali ni best sebab pegi ngan geng2 underbone yg mmg terserlah ketegarannyer...  Ride melibatkan Kawa ER6, Yamaha 135LC, RXZ, 125ZR & yg paling ganas RX-S.... ade bran???
RV Shell Tol Jln Duta @ 12am..
tak sangka member nyer group 135LC yg nak ke Hatyai mlm tu pun RV time yg sama.. dorang lagi tegar.. tayargolek @ 1am.. sejuk siot..
selepas mengharungi 3jam dgn ragam sebijik rxz yg mengalami kebocoran tayar 3 kali di Rawang.. akhirnyer tiba lah kami semua di RnR Tapah..
tgh duk sibuk isi minyak rupanyer 135LC si zul ni hilang kepala kunci utk bukak seat motonyer... tu lah bawak laju sangat sampai tetanggal kepala kunci tu.. hehe.. hampir sejam problem solved dgn kehandalan bro zam & adik taking soul.. hehe...
pkl 7 lbh kami dah sampai kat hentian Lawin... dah lebih separuh jalan dah ni.. sejuk & best ride jalan kampung waktu lepas subuh camni.. pemandangan kg cantek sekali..



akhirnyer tiba lah di Imigresen Pengkalan Hulu around 8.30am.. nasib baik tak ramai org.. et's go to Betong!!!!
sampai je dihotel, rider2 yg kusangkakan gagah perkasa, terkulai layu dek kelembutan bantal & tilam kat hotel tu.. hehe.. penat siot seharian tak tido.. maka terbungkang lah kami 3-4 jam sblm smbg ke xtvt lain...
 bgn dr tido, aku bwk dorang berjalan2 ke kolam air panas Betong, tapi takleh mandi waktu siang lah...
abang2 macho bergambar kenangan.... bukan senang nak tgk RXZ tegar sampai sini.. hehe
ni abang hero filem tamil tu ker??? hehehe.. jom kita pi tgk bekas tapak terowong komunis plak...
 tinggal kami bertiga jer tak berenti bergambar... yg lain duk laju layan corner... ceh!!
ni br half way la.... cantik view dr atas bukit ni....
ni la tempat bekas tapak terowong komunis tu, tapi kene panjat atas bukit tu lah... ado lah rajin bdk2 ni....
so bergambar kat bawah jer lah.. sambil menikmati keindahan alam & makan ais krim.....
Magnum LTD tu!!!! hehe..
mcm kulit album rock kapak 80'an la plak....
kenangan 10 rider tegar di Piyamit Tunnel Betong....
xtvt lepas ni.......... jalan2 & shopping la plak.. org umah dorang kirim mcm2 tu...
asyik gambar dorang jer.... aku sorang je ade gambar kat sini... sape suruh korang laju tinggalkan aku...
balik hotel dalam kebasahan, hujan plak turun... nasib baik tak lama.. ape lg naik kenderaan rasmi la pi shopping....
ni rider yg 1st time sampai sini, so byk skit la gambar dorang.. yg lain jgn jeles.. hehe..
shopping sakan pak itam yerk.... balik time... penat giler seharian jalan.. esok pagi2 nak chow dah..
packing bag time  ....
 
 jumpa lagi Betong....... kami pasti kembali....
Gajelo "hensem jugak muka aku dalam passport ni".... huhu!!
jom bergambar kenangan dulu.... ntah bila la kapcai ni nak sampai lagi kan.... hehe..
my lovely bike..
 hj pyan..
bro zam..
bro fizan
bro zul boboy..
bro ajax...
bro gajelo... bukan gigolo k..
bro lan misai... padayappa!!
bro adik Taking Soul....
bro ujang.. rider termuda ride kali ni...
check condition moto then terus gerak balik KL... ride mmg terbaek.... sayonara..