Monday, October 14, 2013

06-10-2013 Ride me'LANDAK' & men'CENDOL'

kebetulan jumaat lepas sorang sahabat wa baru jer kluar moto baru nye, jentera Kawa GTR selepas 2 thn pencen main motor, akhirnyer kembali ke jalan raya semula.. tak leh tahan tgk kwn2 ride.. hahaha.. plan punya plan kami just buat short trip jer psl masing2 ade hal lain lg.. time RV nanti baru discuss arah tuju..

RV @ RnR Sg Buluh 9am.. tapi aku terbangun lewat, sampai lambat sikit la.. ramai pun yg lambat rupenyer..hehe
yeahhh!!! bro Buraq is back..hehehe yg kanan sekali tu.. discuss punya discuss, so finally sebulat suara kami Ride ke Sekinchan nak try layan makan eksotik pekene landak..


tu dia kuda 1400cc... berkilauuuu!! tayargolek 10am..

kami ikut jalan Latar 11am lbh dah sampai sana..

geng2 MyXJ6 Community pun kebetulan ride kat sini.. ramai gak geng2 diorang ni.. baru 15minit sampai sblm kami tadi..

ni lah tempat nyer!!!

sorang 2 jer pun yg makan landak tu.. wa makan lauk biasa jerk.. try gak secubit landak tu, lembut daging nyer, sedap gak..

cuaca panas sikit tgh hari tu.. rasanyer order air sampai dekat 7 jug..hahaha

alang2 dah sampai Sekinchan, kwn2 ajak terus pekene cendol Bakar plak kat Kuala Selangor tu. dekat jer pun.. perut dah kenyang ape lagi... moh lerrr

ride dlm setengah jam dah pun sampai.. dekat bebenor hahaha


siap ade Drive-Thru tau!!! ko ado???


best gak lepak sini... ramai org.. non stop penuh jer meja..


perut pun dah senak duk makan jer harini.. times up.. masa utk cabuttt!!

last pit stop @ Shell Jalan Duta.. Tiba-tiba!!!!

ade bikers Z800 berhenti tepi kami nak tanya arah jalan ke Martrade..

sekali 'aweks' daaaa.. hehe since cuaca panas, kami ajak lepak kejap bwh pokok, senang nak sembang.. kami ni rider2 manja takut kulit gelap..haha

so geng2 wa ni dengan macho nyer bagi direction ke Martrade tu... kejap jer pun pastu kami pun nak cabut dah..


amboi siap teman kan ke motor ker tu... pjg umur berjumpa lg sis.. hehee

Chow!!