Monday, April 4, 2011

03-04-2011 - Ride Asam Pedas Muar

setelah sekian lama menyelubungkan motor dirumah disebabkan musim hujan dan kesibukan kerja, last week sorang member mengajak panaskan engine yg dah lama sejuk tu ke Muar, pekene asam pedas yg dengarnyer sedap sangat tu..

RV kat Shell Jln Duta pkl 10pagi. Kali ni aku ride dengan HajJil, FlyingMachine, BraderAjoy & Pak Muzztar.. Tapi sebabkan Pak Muzztar kene bawak bini pi pasar, kami pun gerak dulu. Dia yang beriya mengajak ride tapi dia yg lambat la..

11.30am kami dah sampai kat Petronas Ayer Keroh, mana la si Muzztar ni tak sampai2 lagi..

Rider-rider kelaparan... hehe.. dekat pukul 12.30 baru sahabat sorang tu sampai, kami sambung perjalanan ke Muar..

adik ni pujuk mak dia mintak nak merasa naik moto besor katanyer.. duduk lah dik oi.. dah besor nanti beli moto yang lagi beso dari abang ni..

 
separuh perjalanan, berenti kejap.. mato dah podeh kono matahari.. hehe.. ..

dekat pukul 2, akhirnyer tiba jua ke destinasi... perut dah kebuluran ni.. jom bedal..


 
 
 
 
apa lagi... bedal ler... lauk simple jer.. tapi ter'amat' lah sedap bila dah kebulur ni...

 
 
terima kasih Mak Pon yang sediakan masakan yang sodap bonar hingga menjilat jari.. tak rugi datang sini..

 
perut pun dah kenyang, hati pun dah senang.. pkl 3 baru kami chow dari situ.. petang nanti nak layan motogp lagi, takut tak sempat sampai rumah plak.. so kami decide taknak ikut highway, nak masuk jalan kampung jer, sambil cuci mata layan keindahan alam, sejuk sikit..

 
Jambatan Gantung Muar ker tu?

 
 
 
lepas jalan2 sekitar Klebang, Bandar Hilir pkl 5 baru sampai Petronas Masjid Tanah.. banyak kereta lah hari tu. kalau ikut plan awal nak terus shoot ke PD plak pekene cendol, tapi dah lewat nak tengok motogp punya pasal kami decide masuk toll Simpang Ampat terus balik rumah jer la.. next time jer la pekene cendol tu.. ni semua Pak Musstar punya pasal..

rider yang mendatangkan kelewatan ride hari ni.. hahahah.. jangan mare Pak Muzz..

Chow!!!!