Monday, November 22, 2010

20-11-2010 Ride Teluk Intan - Lumut

20-11-2010 weekend ride kali ni disertai 11 bikers saje. ride sempena nak raikan moto baru bro Shaheen yg br dibeli last week. cuaca pun amat baik cuma gerimis sikit jer time balik tu.. so cam biasa RV kat shell jalan duta, tayargolek 9am..

menanti kehadiran bro Hairi bersama isteri tercinta di RnR Rawang.. kene pegi pasar dulu la tu..

singgah tuang minyak kat Shell Bidor sambil tunggu bro James yg tetiba sakit perut plak.. haha

jam 11am kami sampai di Mastan Ghani, pekene rojak & mee rebus dulu.. moto Musstar yg parking tanpa disiplin.. dah la lambat.. kene sodok dek lori rojak tu br tau..

makan time.. oleh krn awal lg, kami decide lepas ni terus shoot pi lepak kat jety Lumut plak laa..

ade plak geng yg berhajat nak pi Pulau Pangkor naik ferry tu.. aduhh... baik pi Betong jer.. hehe

tu dia muka baru dlm arena big bike geng LY.. bukan senang nak jumpa rider yg sentiasa berbaju colar ni tau.. hehe.. jgn mare Bai...


on da way balik, kami lepak kat RnR Ulu Bernam, pekene mee kari yg sedap tu.. fuh hilang penat lepas abih semangkuk.. makan je lah kejenyer ari ni..

tgk tu, sampai 3 org pakai baju Siam.. apo yg ko tunjuk tu jang oi.. kebetulan ramai rider yg bawak passport time ni, niat tu mmg dah ade nak keseberang time lunch tapi tak sampai hati nak tinggalkan member2 yg tak ber'passport'.. tunggu next mth la yer...

pkl 5pm kami sampai jalan duta.. best ride hari ni, cuaca baik jer.. gerimis sekejap je kat rawang tu.. tapi tunggu punya tunggu itu baru punya moto member tarak sampai lagi la.. mana dia sudah pegi nih... jeng! jeng! jeng!

dekat setengah jam br dia sampai la.. rupenyer dia berenti pakai bj ujan la td.. tak tegar la gerimis pun mau pakai baju hujan.. hehe.. aku pun pakai gak bj hujan sampai terkoyak.. hampeh tul.. cuba zoom kat kasut tu, tapak dah tertanggal tu bro.. time to buy riding boot ler lps ni yer bro.. syukur semua dah selamat pergi & pulang.. wassalam...